Monday 18 October 2010



Γενικά

Με αφορμή την ανακήρυξη του 2010 ως Ευρωπαϊκό Έτος Κατα

πολέμησης της Φτώχειας και ενόψει των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων της Μεσσηνίας, η ΚΑΝΕ αναπτύσσει το πρόγραμμα «Global goes Local» σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης και ευαισθητοποίηση των νέων απέναντι στη φτώχεια

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 8 μήνες και θα πραγματοποιηθεί κυρίως στην περιοχή της Μεσσηνίας. Θα εμπλέξει ενεργά 55 νέους από 4 χώρες, οι οποίοι θα ερευνήσουν τους τρόπους που η βιώσιμη ανάπτυξη μπορεί να επιτευχθεί παράλληλα με άμεση δράση κατά της φτώχειας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Σκοποί προγράμματος:

Μέσα από εκπαιδευτικές, διαδραστικές και δημοκρατικές διαδικασίες, οι Ομάδες Νέων που θα δημιουργηθούν σε 4 χώρες-συνεργάτες, θα προτείνουν καλές πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης ως απάντηση στην οικονομική κρίση, τη φτώχεια αλλά και την χρήση της δημιουργικότητας στην επιχειρηματικότητα.

Ειδικοί στόχοι προγράμματος:

* Να δημιουργηθούν δύο ομάδες νέων σε κάθε χώρα με κοινό ενδιαφέρον τη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου τους οι οποίοι θα:

- ερευνήσουν και θα κατανοήσουν το εύρος της βιώσιμης ανάπτυξης σε τοπικό επίπεδο (περιβάλλον, αειφόρος οικονομική ανάπτυξη, «πράσινες» θέσεις εργασίας, αγροτουρισμός, βιώσιμος τουρισμός κ.α.)

- καταθέσουν εθνικές προτάσεις πάνω στη βιώσιμη ανάπτυξη

- αναπτύξουν διάδραση με τις τοπικές κοινωνίες και τις τοπικές αρχές

* Να δημιουργηθούν οι απαραίτητες δομές για τη στήριξη των άπορων οικογενειών, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την προώθηση της γεωργικής επιχειρηματικότητας.

* Να βρεθούν εναλλακτικοί τρόποι στήριξης των τοπικών οικονομιών

* Να δοθούν ευκαιρίες κατάρτισης και ανάπτυξης στους νέους της Μεσσηνίας μέσα από τη συμμετοχή τους σε εκπαιδευτικά προγράμματα (σεμινάρια, ανταλλαγές νέων κ.α).

* Να προωθηθούν οι σύλλογοι, ΜΚΟ και οι οργανώσεις νέων ως φορείς βιώσιμη

ς ανάπτυξης.

* Να δημιουργηθεί ένα τοπικό δίκτυο (Δήμοι, ΜΚΟ, σύλλογοι, ΤΟ.ΣΥ.Ν) για την ανάπτυξη μελλοντικών δράσεων σε περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

* Να προαχθεί ο διαπολιτισμικός διάλογος και η ανεκτικότητα στο διαφορετικό.

Περισσότερες πληροφορίες στο email: info@ngokane.org / www.ngokane.org / τηλ: 00306977482806 / 2721110740 (ώρες 17:00 με 22:00).



1 comment:

  1. Εάν είχατε οικονομικά προβλήματα, τότε είναι καιρός να χαμογελάσετε. Το μόνο που χρειάζεται να επικοινωνήσετε με τον κ. Benjamin είναι το ποσό που θέλετε να δανειστείτε και η περίοδος πληρωμής που σας ταιριάζει και θα έχετε το δάνειο σας εντός τριών εργάσιμων ημερών. Μόλις επωφελήθηκα για έκτη φορά ένα δάνειο 700 χιλιάδων δολαρίων για περίοδο 180 μηνών με τη δυνατότητα πληρωμής πριν από την ημερομηνία λήξης. Ο κ. Benjamin με βοηθάει με δάνειο. Κάντε επαφή μαζί του και θα δείτε ότι είναι ένας πολύ ειλικρινής άνθρωπος με καλή καρδιά. Το email του είναι Lfdsloans@outlook.com και ο αριθμός τηλεφώνου του WhatApp είναι +1-989-394- 3740.

    ReplyDelete